UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко розраховує, що Гройсман недовго буде т.в.о. прем'єра замість Яценюка

Яценюк передав тимчасове виконання повноважень прем'єр-міністра Гройсману. Однак той залишатися в.о. прем'єра тривалий термін не може. Якщо Рада не буде голосувати за відставку Яценюка, то він і повинен залишитися главою Кабміну.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Арсеній Яценюк залишиться прем'єр-міністром мінімум до перевиборів Верховної Ради, які очікуються цієї осені у жовтні.

Про це журналістам після засідання Кабміну у п'ятницю, 25 липня, повідомив представник президента в уряді Олександр Данилюк.

Данилюк підкреслив, що Гройсман не може залишатися в.о. прем'єра тривалий термін:

"Це питання вирішує Верховна Рада. Не може розпорядженням Кабінету міністрів покладатися повноваження на Гройсмана. Може, (але) на певний час. Не забувайте, що прем'єр-міністр - це політична посада. Так просто між собою передати повноваження можна на два-три дні, але неможливо у довгостроковій перспективі".

Читайте: Яценюк підписав розпорядження Кабміну про призначення Гройсмана т.в.о. прем'єра

Зі слів Данилюка, Порошенко вважає, що Яценюк сьогодні є прем'єром. "Він прем'єр... Я думаю, що цей склад уряду буде працювати до перевиборів", - сказав представник президента.

"Коней на переправі не міняють, а під час битви тим більше. Тому я думаю, що президент заявив чітку позицію, що зараз емоції вляжуться і уряд продовжить свою роботу", - додав Данилюк.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформування НАК "Нафтогаз України".

Ввечері у той же день Яценюк підписав розпорядження Кабміну про призначення тимчасово виконуючим повноваження прем'єр-міністра України, віце-прем'єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана. !zn

Читайте також:

Заяву Яценюка про відставку направлено до парламенту

Кабмін оприлюднив розпорядження про призначення Гройсмана т.в.о. прем'єра

Яценюк не був зобов'язаний подавати у відставку після розпаду коаліції

Яценюк подав у відставку разом з Кабміном