UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко розповів Расмуссену, як просувати інтереси України

Глава держави окреслив першочергові пріоритети.

Сьогодні президент України Петро Порошенко зустрівся з колишнім генеральним секретарем НАТО, своїм позаштатним радником Андерсом Фог Расмуссеном, передає прес-служба глави держави.

"Андерс Фог Расмуссен поінформував президента України про результати своїх останніх контактів з представниками європейських офіційних та експертних кіл і оцінки ситуації, що склалася в та навколо України", – йдеться в повідомленні.

Порошенко відзначив важливість подальшої консолідації міжнародної підтримки України у протидії російської агресії і відновлення її територіальної цілісності.

"Нам необхідно об'єднати зусилля для просування інтересів України у світі. Продовження санкцій проти Росії, збільшення інвестицій в нашу державу, зростання фінансової допомоги на підтримку реформ, введення Євросоюзом безвізового режиму для громадян України – це наші першочергові пріоритети", – сказав президент України.

Читайте також: Расмуссен пов'язав питання продовження санкцій проти РФ з прогресом реформ в Україні

Як відомо, 27 травня Петро Порошенко підписав указ про призначення колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена своїм позаштатним радником.

Расмуссен у 2001-2009 рр. очолював уряд Данії, з 2009 по 2014 рік – генеральний секретар НАТО.