UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко розповів про результати переговорів в Аахені

Зокрема обговорювалася підготовка до проведення самітів Україна-ЄС та Україна-НАТО.

Президент України Петро Порошенко розповів представникам ЗМІ про результати його переговорів, які відбулися в німецькому місті Аахен. Так, з президентом Європейської Ради Дональдом Туском Порошенко обговорив підготовку, порядок денний, дату та кроки, які необхідно здійснити для проведення чергового саміту Україна–ЄС.

Як повідомляє прес-служба глави України, президент відзначив важливість цифрового союзу, скасування роумінгу для українців, кібербезпеку та підвищення певних безпекових кроків. Також президент зустрівся з литовською колегою Далею Грібаускайте і з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим.

Крім того, заплановано низку інших зустрічей, зокрема, переговори з членами уряду Німеччини. "У нас є дуже амбітна програма економічного співробітництва і безпекового співробітництва та культурно-гуманітарного співробітництва", - заявив Порошенко. Глава держави зазначив, що порядок денний "дуже напружений", при цьому атмосфера "надихаюча та оптимістична".

"До речі, ми обговорили підготовку до проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО в Брюсселі. Ми погодили інші міжнародні зустрічі, де я дуже радий, що проукраїнська коаліція світу говоритиме одним голосом. І лідери Франції та Німеччини є запорукою того, що ці кроки є ефективними", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Німеччині. Сьогодні, 10 травня, в німецькому Аахені відбулися тристоронні переговори Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Також президент України взяв участь у церемонії вручення Макрону міжнародної премії імені Карла Великого.