UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко прокоментував ситуацію з Саакашвілі

Армія не для того тримає фронт, щоб ворог орудував в тилу, заявив президент.

Українська влада дає гідну відсіч спробам розгойдати ситуацію в країні, заявив президент Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня ЗСУ у Львівській області.

"Я думав, що мене важко чимось здивувати, але те, що вчора почула вся країна, шокувало всіх... Звичайно. Дякую СБУ та Генпрокуратурі за професійну роботу щодо захисту національних інтересів і державності", - сказав Порошенко.

Президент також додав, що він та уряд поважають право людей на мирний протест, і це демонструвалося протягом останніх тижнів.

"Хоча організатори акцій жадали крові і всіляко провокували силовиків. А на терпимість наших правоохоронців вони, як випливає з перехоплених розмов, навіть у Москву скаржилися", – підкреслив президент.

Він також додав: "Армія не для того тримає фронт, щоб ворог орудував в тилу. Ми даємо відсіч подібним спробам і я відчуваю в цьому підтримку з боку суспільства".

Раніше повідомлялося про те, що 5 грудня екс-голову Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі затримали на даху будинку на вулиці Костьольній у Києві. Йому вручили підозру про сприяння поваленню державного ладу.

Прихильники Саакашвілі заблокували автомобіль з ним на вулиці Трьохсвятительській. Пізніше вони зламали двері в мікроавтобусі і звільнили політика. Після цього Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук.

Як заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час прес-конференції, Міхеіл Саакашвілі вступив у змову з олігархом-втікачем Сергієм Курченком і за його гроші організовував низку акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні. Зокрема, мова йде про не менш ніж 500 тисяч доларів США.

Сергій Курченко, якого також називали "фінансистом сім'ї" Віктора Януковича, втік з країни після Революції Гідності. Проте його бізнес все ще функціонує на території України. Зокрема, з ним пов'язують медіа-групи UMH і компанію "Перспектива трейдгрупп". Остання займається імпортом російської нафти в Україні. У березні суд у Харкові у вироку вказав його в якості члена "злочинного угруповання" екс-президента Віктора Януковича.