UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко прокоментував прорив Саакашвілі через український кордон

Президенту все одно, хто порушує державний кордон, - за це має бути покарання за українським законодавством.

Президент України Петро Порошенко вважає, що інцидент з перетином Михеілом Саакашвілі державного кордону не потребує політичних коментарів.

"Інцидент в Шегинях потребує відповіді у правовому полі. Це справа правоохоронних органів", - сказав президент журналістам.

При цьому він зазначив, що є конституційний принцип недоторканності держкордону – "байдуже, це терористи на сході чи політикани на заході".

"Сподіваюся, що цей пан так само пробиватиметься в Грузію, як він проривався в Україну", - сказалв Порошенко.

Президент також повідомив, що Саакашвілі так і не оскаржив його указ про позбавлення громадянства у Вищому адміністративному суді України.

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Саакашвілі повідомив про наміри боротися за громадянство і повернутися в Україну на законних підставах.

10 вересня відправлення поїзда "Перемишль-Львів-Київ", в якому знаходився Саакашвілі, з Польщі було заблоковано. Політик прийняв рішення пересісти на автобус і перетнути кордон у пункті пропуску "Шегині". Близько 20:00 група підтримки Саакашвілі прорвала кордон прикордонників і провела його через кордон.

Адвокат Саакашвілі повідомив про те, що позов до Вищого адміністративного суду України про незаконність позбавлення його підзахисного українського громадянства буде поданий найближчим часом.