UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко призначив нового голову Черкаської обладміністрації

Зміна голови ОДА відбулась після скандалу із зривом опалювального сезону в місті Сміла.

Президент Петро Порошенко призначив новим головою Черкаської обласної державної адміністрації голову Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця. Представлення нового очільника ОДА відбулось у вівторок, 20 листопада.

"Я хотів би представити вам Олександра Івановича Вельбівця, але він в представлення не потребує ... Олександр Іванович - людина черкаська, і так вийшло, що саме сьогодні виповнюється рівно три роки, коли він був обраний головою Черкаської обласної ради. У нього є підтримка президента, я думаю, що у нього є підтримка громадськості, і вибір президентом людини, яка очолить Черкаську обласну державну адміністрацію - вибір правильний, якщо ви це підтримуєте ", - заявив Порошенко під час представлення.

Водночас Порошенко заявив, що попередній голова ОДА Юрій Олегович Ткаченко, який був призначений на посаду у вересні 2014 року, буде призначений на нову, "не менш важливу" посаду.

Коментуючи ситуацію, яка склалася з опаленням в місті Смілі, Порошенко тут же доручив новому голові ОДА врегулювати ситуацію.

"Ображати людей я не дам, тому у мене буде прохання вже до Олександра Івановича - поїздка в Смілу і почати врегулювання ситуації. На кілька днів перенесіть свою приймальню в Смілу", - заявив він.

Новопризначений голова подякував за надану йому честь і пообіцяв докласти максимум зусиль для подальшого розвитку області.

До цього Олександр Вельбівець з 2015 року обіймав посаду голови Черкаської облради, куди був обраний по багатомандатному виборчому округу від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Раніше очолював Лисянську райдержадміністрацію Черкаської області.

Як повідомлялося, з 12 листопада в місті Сміла Черкаської області - через відсутність опалення була оголошена надзвичайна ситуація. Напередодні в 11 школах міста призупинили навчання. У Смілі опалювальний сезон не розпочався із-за боргу за поставки газу в попередні роки. "Нафтогаз" відмовився переукладати угоду з новим постачальником, який успадкував старі борги за газ. На сьогодні борг компанії, яка постачала газ в будинку смелян, становить 800 млн гривень.

14 листопада на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив відставками мерам міст за зрив опалювальних сезонів у разі невирішення проблем.

У НАК "Нафтогаз України" заявили, що міськраді Сміли необхідно прийняти рішення про виконання норми ст. 22 закону України "Про теплопостачання" – перевести наявні боргові зобов'язання від попереднього ліцензіата, який надавав послуги з теплопостачання жителів міста, на комунальне підприємство.

Підключення теплопостачання в місті Сміла розпочалось ввечері 15 листопада після екстреного засідання штабу ДСНС після того, як президент України Петро Порошенко дав вказівку протягом кількох годин запустити опалення в Смілі "під його відповідальність".