UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко призначив голів Львівської, Рівненської, Сумської та Полтавської адміністрацій

Президент зажадав від новопризначених губернаторів консолідації та енергоефективності.

Президент України Петро Порошенко призначив чотирьох голів обласних державних адміністрацій, повідомляє президентська прес-служба.

Згідно з указами президента, головою Львівської обласної державної адміністрації призначений Олег Синютка, Рівненської - Віталій Чугунніков, Сумській - Микола Клочко, Полтавської - Валерій Головко.

Під час зустрічі з новопризначеними губернаторами глава держави зазначив: "Я від вас чекаю консолідації політичних сил суспільства, імплементації європейського шляху розвитку та Угоди про асоціацію. Я від вас чекаю різкого підвищення енергоефективності, тому що кожен з вас знає, що це той виклик, на який ми повинні знайти адекватну відповідь".

У листопаді президент України Петро Порошенко звільнив від займаних посад голови Полтавської облдержадміністрації Віктора Бугайчука і Рівненської ОДА Сергія Рибачка.

Читайте також: У НБУ спростували відставку Гонтарєвої

12 листопада "Свобода" заявила про складання повноважень призначеними від цієї політичної сили міністрами, а також главами обласних і районних адміністрацій. Після цього голови Полтавської, Рівненської та Тернопільської облдержадміністрацій, які представляють "Свободу", повідомили, що подають у відставку.