UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко представив нового голову Київської області

Президент схвалив призначення головою Київської ОДА колишнього керівника Вишгородської райадміністрації.

Президент Петро Порошенко призначив Олександра Горгана головою Київської обласної державної адміністрації. Нового керівника глава держави представив колективу ОДА у п'ятницю, 28 жовтня.

Олександр Горган раніше переміг у конкурсі на нового керівника Київської ОДА після того, як попереднє керівництво адміністрації пішло у відставку на тлі корупційного скадала.

Конкурс відбувся 11 жовтня. Горган переміг з великим відривом, отримавши 18,03 бала, у той час як його найближча суперниця Наталія Баласинович (голова Васильківської РДА і дружина радника Віталія Кличка) набрала 14,02 бали.

40-річний Горган очолював Вишгородську райдержадміністрацію з березня 2015 року, а в 2005-2010 роках він був депутатом Вишгородської міськради.


Нагадаємо, що на початку вересня на той час заступник голови Київської ОДА Ігор Любко був затриманий правоохоронцями на хабарі у 200 тис. грн. У рамках справи правоохоронці провели 13 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів, в тому числі і у губернатора Київської області Максима Мельничука. Останній у цей же день поспішив написати заяву про відставку, однак на наступний день був звільнений вказаний президента.