UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко представив нового голову Харківської ОДА

Попередній глолова Харківської ОДА Ігор Райнин призначений главою Адміністрації президента.

Президент України Петро Порошенко представив нового голову Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну на зустрічі з керівництвом та депутатським корпусом Харківщини.

"Був дуже жорсткий та конкурентний конкурс, і його виграла Юлія Олександрівна Світлична. Цей беззаперечний факт вносить серйозну корективу в гендерну складову кадрової політики, яка була дуже популярна і розповсюджена в Україні.", - заявив Порошенко.

Президент додав, що радий з приводу того, що в колективі голів обласних державних адміністрацій нарешті з'явилася фантастична жінка-професіонал.

Порошенко також зазначив, що нова керівниця ОДА увійшла до "вищої ліги української політики".

Читайте також: Кабмін призначив Гурака і Бондарчука новими членами Нацагентства із забезпечення якості освіти

Як повідомлялося раніше, попередній глолова Харківської ОДА Ігор Райнин призначений главою Адміністрації президента замість Бориса Ложкіна, який став радником глави держави і керівником Інвестиційного ради при президенті. Тимчасово виконуючою обов'язки голови Харківської ОДА була призначена Світлична.

32-річна Світлична є головою фракції "Блоку Петра Порошенка" у Харківській обласній раді, очолює постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку регіону і міжнародного співробітництва.

Юлія Світлична має дві вищі освіти (економіка та державне управління), кандидат наук державного управління.

Трудову діяльність розпочала у 2005 році, з 2006 – на державній службі.

У 2015 році Світлична задекларувала 133,7 тыс. гривень доходів.