UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко поспілкувався з генсеком НАТО в Нью-Йорку

Президент закликав Радбез ООН активніше боротися з гібридними погрозами.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з генеральним секретаерм НАТО Йенсом Столтенбергом на полях 71-ї Генеральної Асамблеї ООН у середу, 21 вересня.

"Триває зустріч із генсеком НАТО", – повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у своєму мікроблозі в Twitter.

Раніше під час виступу на засіданні Генасамблеї український президент закликав Раду Безпеки ООН активніше чинити опір гібридним війнам, повідомляє прес-служба глави держави.

"Як президент країни, що стала тепер полігоном для випробування нових методів гібридної війни, я звертав увагу міжнародної спільноти на цю проблему під час минулорічної сесії Генеральної Асамблеї. За минулий рік ми стали свідками істотного поширення цієї практики", – заявив Порошенко.

Президент звернув увагу, що наслідки агрессинвной політик Росії можна спостерігати в Європі, Америці й на інших континентах.

"Політичний тиск, відверта пропаганда, втручання у виборчі процеси, економічний примус, таємні диверсійні та військові операції, кібератаки, зловживання дипломатичними заходами – такий сучасний інструментарій неоголошених воєн", – підкреслив глава держави, заявивши про готовність представників України й надалі ініціювати дискусію про можливості Радбезу в протистоянні гібридним загрозам.

Нагадаємо, 8 вересня у Лондоні відбулася конференція "Діяльність ООН з підтримки миру", в якій брали участь очільники оборонних відомств держав-учасниць ООН, у тому числі, міністр оборони України Степан Полторак.

У рамках конференції була підписана п'ятирічна Концепція розвитку партнерства Міноборони України та Пентагону. Голови оборонних відомств США таВеликобританії повідомили про відправку стратегічних військових радників до України.