UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко пообіцяв протягом двох днів внести кандидатури нових членів ЦВК

Повноваження більшості членів ЦВК закінчилися ще два роки тому. Кандидатури будуть з дня на день.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв в найближчі два дні внести у Верховну Раду кандидатури нових членів ЦВК, заявила координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Вона повідомила, що президент зустрівся з нею за її ініціативою.

"етро Олексійович обіцяв зробити подання протягом 2-х днів (сьогодні-завтра) на що я щиро сподіваюсь, так як залишилось 2 пленарних тижні у парламенту до канікул", - написала Айвазовська на своїй сторінці в Facebook.

Вона попросила журналістів не забути запитати на завтрашній прес-конференції президента про членів ЦВК.

"Результати виборів 17 липня повинен встановити новий склад. В іншому випадку шанси на її оновлення будуть змарновані на тривалий період", - вважає вона.

Айвазовська повідомила, що сама вона у ЦВК не йде.

10 травня заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Гринів сказав, що президент України Петро Порошенко внесе у Верховну Раду кандидатури членів Центральної виборчої комісії на пленарному тижні 10-14 травня.

У 12 з 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", які були внесені в березні 2014 року з метою забезпечення безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії.