UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко підписав закони про військове співробітництво з Італією, Кіпром і Румунією

Сторони прийняли рішення розвивати військове співробітництво для подальшого зміцнення взаємної довіри.

Президент України Петро Порошенко підписав низку міжнародних угод у сфері військового співробітництва.

Зокрема, був підписаний закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про співпрацю у сфері оборони", який встановлює загальні принципи і процедури співробітництва між сторонами в сфері оборони. Також президент поставив свій підпис під законом "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про перевезення військових вантажів та персоналу через територію України у зв'язку з участю Збройних Сил Італійської Республіки у Міжнародних силах сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан ".

Крім цього, глава держави підписав закон України "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Румунії про заходи зміцнення довіри та безпеки". Його Верховна Рада ухвалила 8 квітня. Сторони будуть розвивати військове співробітництво для подальшого зміцнення взаємної довіри і безпеки в зонах, прилеглих до українсько-румунському державному кордоні.

Серед підписаних також є Закон України "Про ратифікацію Протоколу прикордонного знаку "ТУР ", який встановлений для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії та Угорщини".