UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко підписав указ про створення служби з деокупації Криму

Структура буде створена в представництві глави держави в АРК.

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим з'явиться новий структурний підрозділ – служба з питань деокупації та реінтеграції півострова. Відповідний указ президент України Петро Порошенко підписав у середу, 20 січня, повідомляє прес-служба глави держави.

"Указом затверджено оновлена структура Представництва, в якій передбачено, серед інших, служба по роботі з громадянами, які переселилися з тимчасово окупованої території, служба міжнародних зв'язків та служба з питань реінтеграції та деокупації Автономної Республіки Крим", - йдеться в документі.

Порошенко доручив Представництву сприяти дотриманню конституційних прав і свобод громадян, які проживають на тимчасово окупованому півострові або переселилися на материкову частину України. Крім того, структура повинна активніше брати участь у розробці стратегічних програм з повернення тимчасово окупованій території під загальну юрисдикцію України.

Представництво президента в АРК , згідно з указом, буде тимчасово розташовуватися в Херсоні.

Нагадаємо, 7 жовтня президент України Петро Порошенко підписав закон, який визначає 20 лютого 2014 року датою початку окупації Криму. Раніше офіційною датою початку окупації Криму, згідно з українським законодавством, вважалася дата набрання чинності Резолюції Генеральної асамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України від 27 березня 2014 року.