UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко перериває візит до Швейцарії у зв'язку з ситуацією, що загострилася на сході

Крім того, в зону АТО вилітає секретар РНБО Олександр Турчинов.

Президент України Петро Порошенко скорочує візит до Швейцарії і повернеться в Україну вже в середу, 21 січня, повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко на своїй сторінці Facebook.

"Порошенко на постійному зв'язку з нашими військовими. Щойно начальник Генерального штабу та міністр оборони доповіли про ситуацію в районі Донецького аеропорту та 29, 31 блокпостів. Завтра в зону АТО вилітає секретар РНБО Турчинов. У зв'язку з ускладненням ситуації президент вирішив скоротити візит до Швейцарії і вже завтра повернеться до України", - зазначив Цеголко.

Раніше спікер АТО Андрій Лисенко повідомив, що російські регулярні війська атакували українських військових на півночі зони АТО. Українські військові відійшли від 31 блокпосту, але отримавши підкріплення, продовжують вести бій, повідомили в Міноборони. Бої тривають також у районі 29-го блокпосту на Бахмутській трасі.

Читайте також: За добу в зоні АТО було зафіксовано 52 обстріли - спікер АТО

Бої між українськими військовими та спільними загонами російських військових і бойовиків також тривають в районі донецького аеропорту. Злітно-посадкова смуга аеропорту була підірвана бойовиками, повідомили в Міноборони.