UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко оголосив дострокові вибори піврічним гальмом реформ

Президент, по суті, спростував інформацію Садового про те, що на Банковій серйозно розглядають сценарій дострокових виборів цієї осені.

Дострокові парламентські вибори поставлять під загрозу економічне зростання і реформи в Україні, заявив президент України Петро Порошенко.

"Я регулярно вивчаю питання громадської думки і не бачу жодної перспективи, щоб внаслідок позачергового голосування був би обраний парламент з більшим реформаторським потенціалом, ніж той, який зараз працює. Передвиборна кампанія поставила б на паузу всі реформи на півроку, а то й на рік", - сказав Порошенко в ході засідання Ради регіонального розвитку в Києві.

За словами президента, до політичних ризиків, які складають загрозу для економічного зростання країни, "безумовно, відносяться і дострокові вибори".

Раніше львівський міський голова, голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий в інтерв'ю ZN.UA повідомив, що в адміністрації президента серйозно розглядається можливість проведення в Україні дострокових парламентських і президентських виборів вже восени нинішнього року.

У жовтні 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв рішучі реформи відразу після місцевих виборів. "Відразу ж після виборів, я про це ніколи не говорив і не хотів говорити до виборів, але вам скажу: у нас буде чотири роки без виборів, без популізму, коли, нарешті, ми зможемо продемонструвати рішучі кроки по розвитку нашої держави", - сказав президент.