UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко не виключив дострокового припинення перемир'я на сході України

З моменту оголошення мирного плану президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українським військовим. Тільки сьогодні загинули 11 людей.

Президент України Петро Порошенко віддав наказ керівникам силових структур без коливань відкривати вогонь у відповідь на атаки бойовиків на Донбасі.

Як повідомляє президентська прес-служба, на зустрічі з силовиками Порошенко заявив, що не виключає дострокового припинення вогню, "зважаючи постійного його порушення контрольованими ззовні бойовиками".

"24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, даними в Донецьку на зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи, збили вертоліт Збройних сил України і спричинили смерть дев'яти осіб. З моменту оголошення мирного плану президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українським військовим", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Президент сподівається на проведення 25 червня чотиристоронньої телефонної конференції за участю федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланд і президента Росії Володимира Путіна. Порошенко розраховує, що наслідком цієї розмови стануть практичні кроки Росії щодо забезпечення роззброєння та відкликання найманців з території України, а також впровадження надійного режиму безпеки на кордоні, зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, що 20 червня Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня. На консультаціях у Донецьку 23 червня представники угруповань "ДНР" і "ЛНР" заявили про намір дотримуватися перемир'я. !zn

Читайте також:

Путін має намір продовжити підтримку "русского мира" в Україні

Путін проти роззброєння проросійських бойовиків Донбасу

Бойовики можуть завдати удари по Харкову та Одесі, потрібно думати про план "Б", - Гриценко