UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко не буде форсувати прийняття змін до Конституції щодо "особливого статусу" Донбасу

Для цього повинні бути виконані певні "передумови".

Другого читання змін до Конституції в частині децентралізації "не буде, поки не створяться передумови до цього", заявив президент Петро Порошенко у своєму посланні про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Росія з окупованих територій Донецької та Луганської хоче створити протекторат Донбас. І інфільтрований його для підриву решти України. Хочу чітко сказати, що ми так робити не будемо", - заявив Порошенко, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради у вівторок, 6 вересня..

"Фантазії про мир в обмін на території - ілюзорні. При такому підході не буде ні миру, ні територій. Лише вічно тліючий конфлікт і ганьба.", - сказав президент.

Глава держави зазначив, що продовжить боротися за відновлення територіальної цілісності України в кордонах 1991 року, тобто з урахуванням анексованого Криму і окупованого Донбасу.


Раніше DT.UA з посиланням на власні джерела повідомило про те, що Захід встановив для України нові крайні терміни по проведенню виборів в ОРДЛО і стабілізації обстановки в Донбасі.

У свою чергу в МЗС України заявляли про готовність української сторони у стислі терміни розробити закон про вибори в ОРДЛО і терміново провести їх, щоб вже до кінця літа отримати легітимних представників Луганська і Донецька. Як зазначав заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, український уряд готовий вести переговори з законно обраними представниками ОРДЛО, навіть якщо зараз офіційний Київ вважає їх злочинцями.