UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко назвав приїзд Путіна в Крим "викликом цивілізованому світу"

Такі поїздки означають подальшу мілітаризацію окупованого українського півострова , зазначив президент.

Президент України Петро Порошенко засудив приїзд президента Росії Володимира Путіна на територію анексованого Криму, назвавши це "викликом цивілізованого світу".

"Приїзд Путіна до українського Криму без погодження з українською владою – це виклик для цивілізованого світу і продовження сценарію нагнітання ситуації, який реалізовують російські військові і їх найманці на Донбасі", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці Порошенка в Facebook.

На думку глави держави, подібні поїздки означають подальшу мілітаризацію окупованого українського півострова, а також призводять до ще більшої ізоляції. "Тільки в складі України, Крим має майбутнє, в тому числі туристичне", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Польські депутати обговорять можливість відвідування окупованого Криму - ЗМІ

Як відомо, туристичний сезон на окупованому півострові не вдався і середина літа в Криму демонструє порожні пляжі і кафе. Широко розрекламований на російських телеканалах рок-фестиваль в Криму також провалився. Втім, це не дивно, так як опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки 1 липня свідчить, що лише 9% росіян готові відпочивати у Криму цього літа.

Любителі клубної та електронної музики також втратили сенс туди їхати, так як Поклонська заборонила проводити фестиваль-наступник "Каzантипу" в Криму, так як місце проведення фестивалю нібито не відповідає нормам експлуатації.