UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко назвав парламентські вибори найкращою люстрацією

Люстрація в Україні буде проходити у формі парламентських виборів, вважає президент.

Президент України Петро Порошенко прийме рішення про розпуск Ради і дострокові парламентські вибори, коли для цього будуть конституційні підстави - 24 серпня.

Порошенко заявив, що за останніми даними, підтримка народом проведення виборів до Верховної Ради перевищує 80 відсотків. "Ми виконуємо те, чого хоче народ", - сказав президент, спілкуючись зі ЗМІ у Миколаєві.

Президент повідомив, що буде проводити консультації з фракціями і керівництвом Верховної Ради з цього питання. "У своїх рішеннях я буду керуватися прагненням українського народу, а він вимагає перезавантаження, вимагає люстрації. Вибори - найкраща форма люстрації", - підкреслив він.

Як відомо, заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський очікує, що президент України Петро Порошенко в День незалежності оголосить про розпуск парламенту і призначення позачергових виборів, а 26 серпня цей указ буде офіційно опубліковано.

Нагадаємо, 24 липня голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про припинення діяльності коаліції. Потім, 31 липня, Порошенко заявив про реальність дострокових парламентських виборів. !zn