UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко найближчим часом внесе кандидатури нових членів ЦВК

Це не перше повідомлення про те, що Порошенко має намір внести в Раду кандидатури 13 нових членів ЦВК.

Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії, повідомила представник президента в парламенті Ірина Луценко.

"Президент перевнесе найближчим часом, я сподіваюся, на цьому тижні – подання щодо нових членів Центральної виборчої комісії", - повідомила ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради парламенту.

У червні 2016 року президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради кандидатури нових членів Центральної виборчої комісії. Однак у жовтні того ж року голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що вони не знаходять підтримки в парламенті.

У листопаді 2017 року заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко повідомив, що президент України Петро Порошенко має намір внести оновлений список кандидатів до складу Центральної виборчої комісії з 13 чоловік.

Детальніше про оновлення ЦВК читайте у матеріалі Ольги Айвазовської "ЦВК: contra spem spero" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".