UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко наказав тримати війська напоготові

ВСУ сформували 39 бойових бригад для відсічі агресії.

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з командирами бригад (полків) Збройних сил, Нацгвардії та Державної прикордонної служби України в Хмельницькій області відзначив зростання боєготовності ЗСУ.

Президент зазначив, що для відсічі агресії у всіх напрямках створено угрупування сил.

"Сформовано 39 бойових бригад, ряд військових частин оперативного, тилового і технічного забезпечення. На потенційно небезпечних напрямках створено угрупування сил, які готові для відсічі агресії, і не тільки зі сходу, але в тому числі і з кримського напрямку війська треба тримати напоготові, у тому числі з Придністров'я, в тому числі з півночі", - сказав Порошенко, передає Інтерфакс-Україна.

Порошенко також анонсував будівництво 15 сучасних арсеналів.

"У цьому році ми запланували початок будівництва 15 сучасних сховищ з сучасними автоматичними системами охорони, протипожежної безпеки та сповіщення, що зводять майже до нуля людський фактор", - сказав він.

Раніше Порошенко наказав відкривати у відповідь вогонь в Донбасі всією наявною зброєю. Нагадаємо, військові Об'єднаних сил провели зачистку населеного пункту поблизу Волновахи, під час якої просунулися на 1,2 км вперед.