UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко нагадав КНДР, що США не захистили Україну після відмови від ядерної зброї

Водночас він позитивно оцінив роботу Трампа задля миру на Корейському півострові.

Президент Петро Порошенко, коментуючи домовленості між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином про відмову останнього від ядерної зброї в обмін на безпекові гарантії США, нагадав, що такі ж зобов'язання США взяли на себе під час підписання Будапештського меморандуму, однак не захистили Україну під час збройної агресії ще однієї учасниці договору Росії.

"Сподіваюсь, що безпекові гарантії з боку США у зв'язку з денуклеаризацією півострову врахують недоліки Будапештського меморандуму щодо безпекових гарантій Україні", - написав Порошенко в Twitter.

При цьому він додав, що завдяки "рішучому лідерству президента Трампа" встановлення миру на Корейському півострові набирає реалістичної перспективи.

"Вітаю результати історичної зустрічі президента США з лідером КНДР у Сингапурі. … Шлях до встановлення миру на Корейському півострові нині вже не є таким неможливим", - додав глава держави.

Нагадаємо, що під час саміту в Сінгапурі північнокорейський лідер Ким Чен Ин та президент США Дональд Трамп підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Натомість, США беруть на себе зобов'язання дбати про безпеку КНДР.