UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко має намір "виставити рахунок" за блокаду ОРДЛО "Самомічі" та "Батьківщині"

"Гуляй-поле" в зоні АТО створила політична сила, яка вважалася ліберальної і реформаторською, заявив президент.

Відповідальність за збитки, завдані Україні блокадою окупованих територій Донбасу, повинні понести парламентські партії "Самопоміч" та "Батьківщина", заявив президент України Петро Порошенко.

"Те, що дії наших блокадників влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й "Самопомочі", "Батьківщині" та іншим зачинщикам та промоутерам блокади", – вказав Порошенко в своєму виступі на екстреному засіданні Ради РНБО, текст якого оприлюднений прес-службою Президента.

Він також розкритикував дії партії "Самопоміч", а також її лідера – міського голови Львова Андрія Садового.

"Як не прикро це усвідомлювати, гуляй-поле в зоні АТО створила політична сила, яку ми вважали демократичною, ліберальною та реформаторською. Взяли і зробили - нечесно і непорядно по відношенню до країни. Хіба годиться в такий от спосіб відволікати увагу від провалів свого лідера, який за два з половиною мерських терміни не спромігся вирішити найгострішого комунального питання і буквально засипав сміттям найкрасивіше європейське місто України?", – задався питанням президент.

Нагадаємо, сьогодні на екстреному засіданні РНБО було прийнято рішення зупинити переміщення вантажів через лінію зіткнення в Донбасі.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що всі автомобільні та залізничні колії, що ведуть до лінії розмежування в Донбасі будуть перекриті до 13.00.