UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко чекає від Ради для затвердження нового уряду 29 березня

Президент готовий підтримати будь-яку кандидатуру прем'єр-міністра, яку визначать фракції коаліції.

Президент України Петро Порошенко чекає від п'яти фракцій, які раніше входили в коаліцію, кандидатуру нового прем'єр-міністра на цьому тижні.

"В українських інтересах, що 29 березня уряд має бути проголосовано", - сказав президент у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Порошенко закликав всі п'ять фракцій старої парламентської коаліції на поточному тижні визначитися з кандидатурою на посаду прем'єр-міністра та подати її голові державі.

"Я звертаюся до всіх фракцій коаліції старої – впевнений, що в іншому форматі, будь-які інші фракції залучені не будуть – відкинути власні амбіції, і на цьому тижні провести засідання Ради коаліції, визначитися з кандидатурою прем'єр-міністра, подати пропозиції щодо кандидатур прем'єр-міністра президенту", - сказав Порошенко.

При цьому він заявив готовий підтримати будь-яку кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України, яку внесе коаліція, і запевнив не буде зволікати з внесенням запропонованої кандидатури до парламенту.

"Я підтримаю будь-яку кандидатуру прем'єр-міністра, яку внесе мені коаліція", - сказав він.

Читайте також: У Порошенка визначилися з прем'єром і погоджують склад Кабміну - ЗМІ

Нагадаємо, що хоча Верховна Рада 16 лютого провалила вотум недовіри уряду Арсенія Яценюка. Наступного разу вона зможе голосувати за відставку уряду тільки у вересні. При цьому прем'єр може сам подати у відставку.

23 березня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що чекає розв'язання політичної кризи в Україні найближчим часом.

30 березня президент України Петро Порошенко повинен відправитися в США.