UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко анонсував санкції проти російських олігархів найближчим часом

США ввели санкції проти російських олігархів. Порошенко доручив вжити аналогічні заходи.

РНБО України найближчим часом розгляне питання введення санкцій відносно російських олігархів, які будуть гармонізовані з санкціями США, поовідомив президент Петро Порошенко.

"Кілька днів тому я дав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів і РНБО, секретарю Ради підготувати відповідний проект рішення, який у найближчі дні буде винесено на засідання РНБО. Санкції будуть введені. Вони будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США", - повідомив президент на прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні.

Порошенко зазначив, до цього списку потраплять Олег Дерипаска і інші російські бізнесмени.

Як свідчать дані Єдиного держреєстру юросіб, зокрема, в Україні Дерипаска залишається кінцевим бенефіціаром ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" (МГЗ).

Згідно держреєстру, Дерипаска виступає бенефіціаром двох співвласників МГЗ - ТОВ "Компанія" Алюміній України "і ТОВ" Гуардон Україна ".

У річних звітах "РусАла" і En +, опублікованих в березні цього року, ці структури вказали один актив в Україні - RUSAL Mykolaev Ltd., в якому їм належить 100%.

Нагадаємо, 6 квітня США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". До переліку потрапили сім олігархів, 17 високопосадовців, а також 12 державних і приватних компаній.

У той же день президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна синхронізує санкції з Сполученими Штатами Америки. "Вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, при чіткому лідерство Вашингтона і на основі потужного трансатлантичної єдності та спільних цінностей", - заявив президент.