UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порівняно із січнем Зеленському стали довіряти трохи більше українців – опитування

Однак більшість громадян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку.

Президенту Володимиру Зеленському довіряють 44% українців, йдеться у результатах опитування Соціологічної групи “Рейтинг”. Не довіряють голові держави 54% громадян, ще 10% опитаних – не визначилися. У порівнянні з січнем рівень довіри до Зеленського зріс з 37% до 44%.

Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 29% громадян, а не довіряють – 33%. Ще 32% українців взагалі не знають, хто це.

Довіру до лідерки ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко висловили 26% українців. Не довіряють їй 72% респондентів.

П’ятому президенту Петру Порошенку довіряють 25% громадян. Не довіряють колишньому гаранту 74%. 

Співголові ОПЗЖ Юрію Бойку висловили довіру 23% опитаних, не довіряють йому 60%. Ще 13% українців не знають його.

Прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 14% респондентів, а не довіряють – 52% громадян. Ще третина українців взагалі не знає, хто він.

Водночас 68% громадян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку. Протилежної думки притримуються 22% опитаних, ще 10% – не визначилися. У порівнянні з початком лютого зросла кількість тих, хто оцінює напрям розвитку як правильний.

Читайте також: Українці більше довіряють Разумкову, ніж Зеленському - соцопитування

Дослідження провели з 22 по 23 лютого 2021 року серед населення віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Всього опитали 2500 респондентів методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Дослідження провели на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.