UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попов через суд заборонив мітингувати в центрі Києва

Заборона на мітинги на Майдані Незалежності київська адміністрація обґрунтувала необхідністю продовжити встановлення новорічної ялинки.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив мітинги на Майдані Незалежності, Європейській площі, вулицях Банкова, Грушевського, Богомольця з 1 грудня 2013 року до 7 січня 2014 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "5 канал".

Суд задовольнив позов Київської міської державної адміністрації (КМДА), яку очолює член Партії регіонів Олександр Попов, призначений на цю посаду президентом Віктором Януковичем.

Раніше прес-служба КМДА повідомила про позов в суд з проханням заборонити проведення масових акцій на Майдані Незалежності, Європейській площі, а також у центральних органів державної влади.

У КМДА зазначили, що не зверталися до суду з проханням обмежити проведення мирних масових акцій на інших вулицях і площах столиці, в тому числі на території парку ім. Тараса Шевченка, Михайлівській та Софійській площах.

"Звернення до суду з проханням заборонити акції на Майдані Незалежності та Європейській площі пов'язано з необхідністю продовжити роботи по встановленню новорічної ялинки та підготовці до встановлення новорічно-різдвяного містечка", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, у Києві 30 листопада близько 4 години ранку співробітники спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали Євромайдан на Майдані Незалежності. Були затримані і доставлені в Шевченківське районне відділення міліції 35 учасників акції, за медичною допомогою звернулися 35 осіб, сім з них були госпіталізовані.

Опозиційні партії - "Батьківщина", "УДАР", "Свобода" - закликали українців прийти 1 грудня в парк ім.т.шевченка на мітинг протесту. "О 12:00 ми збираємося біля пам'ятника великому українському Кобзареві Тарасу Шевченку. Потім ми мирною ходою підемо до серця української столиці - на Майдан. Там, на Майлдане ми проводимо мирну акцію - народне віче" - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на мітингу на Михайлівській площі в Києві суботу ввечері. !zn

Читайте також:

Опозиція збирає людей 1 грудня на 12 годин в парку Шевченка

Майдан буде стояти, поки Азаров і Захарченко не підуть у відставку, - Яценюк

Янукович висловив "глибоке обурення" розгоном Евромайдана

Луценко закликав змести владу загальним страйком