UA / RU
Підтримати ZN.ua

Попов: Через блокування Київради столиця може залишитися без бюджету-2014

Голова КМДА заявив, що якщо опозиція буде продовжувати блокувати роботу Київради, депутати не зможуть підготувати бюджет столиці на наступний рік.

Київ може залишитися без бюджету на 2014-й рік, якщо робота столичної Київради не буде розблокована, побоюється голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Під час зустрічі з лідерами київських профспілкових організацій у понеділок він зазначив, що навіть якщо Верховна Рада ухвалить рішення про проведення позачергових виборів депутатів Київради, то вони зможуть відбутися не раніше грудня 2013 року.

"Ми будемо мати процес підготовки до 2014-го року і не можемо обійтися без нормальної роботи Київради", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 11 липня депутати Верховної Ради з опозиційних фракцій заблокували проведення пленарного засідання Київради, оскільки вважають раду нелегітимною після 2 червня (коли закінчився 5-річний термін її повноважень).

Секретар Київради Галина Герега була змушена закрити сесію, проте заявила, що столичний орган місцевого самоврядування буде продовжувати свою роботу, і не виключила можливості проведення позачергової сесії. Крім того, вона звернулася до МВС і Генпрокуратури з проханням провести досудове розслідування хуліганських дій народних депутатів і зриву засідання Київради 11 липня.

У Партії регіонів заявили, що якщо опозиція продовжуватиме блокувати засідання Київради, то "прийде друга половина Верховної Ради", щоб забезпечити проведення її засідань.

Голова КМДА Попов запросив лідерів опозиції на переговори з питання про розблокування засідання Київради на 22 липня. !zn

Читайте також:

Кличко не піде до Попова обговорювати проведення незаконної сесії Київради

Попов попросив лідерів опозиції дозволити засідання нелегітимної Київради