UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полякова попередили про кримінальну відповідальність за відмову надіти браслет

Детективи НАБУ багаторазово інформували депутата про необхідність надіти електронний браслет.

Член парламентської фракції "Народного фронту" Максим Поляков, зобов'язаний виконати рішення суду і носити електронний браслет, повідомляє прес-служба Національного аникоррупционного бюро (НАБУ) в Facebook.

"НАБУ з повагою і розумінням ставиться до почуттів осіб, щодо яких детективи бюро здійснюють досудове розслідування. Народний депутат, як і будь-який громадянин України, має право захищати свою честь і гідність у суді, висловлювати незгоду з діями правоохоронних органів, оскаржувати судові рішення у встановленому законом порядку. Однак не скасоване рішення суду має бути виконане", – повідомили в бюро.

За умисне невиконання рішення суду Полякову загрожує кримінальна відповідальність.

Як повідомили в бюро, усі слідчі дії стосовно Полякова були законними.

Наголошується, що детективи НАБУ багато разів і різними способами інформували народного депутата про необхідність з'явитися для виконання рішення суду і надягти електронний браслет.

Нагадаємо, 11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт.

Депутати є підозрюваними у так званому "бурштиновому справі" НАБУ.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і зобов'язав його здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Поляків відмовився надягати електронний браслет, а також повідомив про намір оскаржувати в апеляції рішення суду про запобіжний захід.