UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польський прем'єр пригрозив Януковичу наслідками за розгін Євромайдану

Туск нагадав, що Янукович обіцяв не застосовувати силу до демонстрантів. Громадська думка в Польщі не буде миритися з нападом на мирних маніфестантів.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск рішуче засудив дії української міліції, яка жорстоко розігнала мирну маніфестацію на Майдані Незалежності в Києві.

"Я дуже добре пам'ятаю слова президента Януковича, який говорив, що не буде (застосування сили), що в Україні кожен, хто протестує без порушення законів, може відчувати себе в безпеці. Громадська думка в Польщі та світі не погодиться на такі брутальні дії, ми цього не будемо терпіти", - сказав Туск.

Крім того, Польща вимагатиме від України пояснень у зв'язку з побиттям двох громадян Польщі, які брали участь в мирних маніфестаціях на Майдані, зазначив він.

"Ми не дозволимо, щоб наших громадян - якщо вони не порушують законів - у будь-якій країні світу якимось чином переслідували або били. Ми пильно стежимо за цією справою і чекаємо від української сторони пояснень", - сказав Туск.

Нагадаємо, що рано вранці 30 листопада співробітники "Беркуту" жорстоко розігнали Євромайдан в центрі Києва. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 21 людина з звернулися був доставлений до лікарні, де їм була надана необхідна допомога. З них 7 осіб були госпіталізовані, з яких частина була виписана. !zn

Читайте також:

Посол Великобританії засудив розгін мирного Євромайдану

В ЄС засудили брутальний розгін Євромайдану

Українська діаспора вимагала від Обами негайних санкцій до Януковича