UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські депутати обговорять можливість відвідування окупованого Криму - ЗМІ

Депутат Європарламенту восьмого скликання Януш Корвін-Мікке підтримує анексію Криму Росією.

Парламентарії Польщі від партій "Союз реальної політики", "Свобода і правопорядок", а також "Конгрес нових правих", які фактично визнають окупацію Криму, незважаючи на офіційну позицію Варшави, підтримують відвідування півострова французькими депутатами.

Про це заявив виданню "Известия" засновник і лідер цих трьох партій, депутат Європарламенту восьмого скликання Януш Корвін-Мікке.

Також він повідомив, що постарається здійснити поїздку в анексований Крим.

"Я вважаю поїздку французьких парламентаріїв у Крим правильним кроком, так як це визнає нинішній правовий статус Криму, адже півострів дійсно увійшов до складу РФ. Я за таку поїздку і постараюся її здійснити, але, на жаль, зайнятий до 25 жовтня у зв'язку зі своєю передвиборчою кампанією", - сказав Корвін-Мікке.

Він зазначив, що поговорить зі своїми колегами по партіям і обговорить можливість відвідування окупованого півострова після закінчення передвиборної кампанії.

Намір французьких депутатів відвідати окупований Крим викликало скандал. Так, у МЗС Франції розцінили поїздку як порушення міжнародного права і повідомили, що їх рішення не відображає офіційну позицію Парижа. Перед поїздкою у французькому сенаті відмовили двох депутатів від поїздки в Крим.

У свою чергу в українському МЗС напередодні попередили, що заборонять депутатам в'їзд в Україну після їх поїздки в Крим.

Примітно, що більшість парламентаріїв делегації Франції в Крим - від партії "Республіканці" Ніколя Саркозі, який відомий критикою влади Франції з усіх питань, пов'язаних з Росією. Зокрема, Саркозі виступає за скасування санкцій проти Росії, навіть при тому, що "Росія неправильно себе поводить в Україні", виступав за поставку РФ "Містралів" і так далі, тому не дивна позиція глави делегації Тьєррі Маріані, який вважає окупацію півострова остаточною подією.

В кінці липня Манліо ді Стефано, член комітету Палати депутатів Італії у закордонних справах заявив, що італійська парламентська делегація слідом за своїми колегами з Франції вирішила відвідати окупований Крим восени.

На початку серпня депутат від парламентської партії "Ліві" Олександр Ної заявив, що представники його фракції розглядають можливість відвідування окупованого Криму.