UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польщі та країнам Балтії може загрожувати подальше розширення сфери впливу Росії — Дуда

Зараз саме наша держава є щитом для цих країн, додав він. 

Польща продовжує підтримувати Україні у війні з Росією та не сумнівається у нашій перемозі. Проте президент Анджей Дуда зазначає, що якщо героїчний опір нашої країни не встоїть перед імперськими планами російського диктатора Владіміра Путіна, Польщі та країнам Балтії загрожуватиме подальше розширення сфери впливу РФ в Центральній Європі. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Великоросійські ідеї про підпорядкування інших народів — це не просто ідеї президента Росії Владіміра Путіна, ними пронизана більша частина російського суспільства. Завдяки Україні ця загроза тепер стримується, - зазначає Дуда. - Але я думаю, що, на жаль, у майбутньому ця небезпека загострюватиметься.  Єдине, що всім нам залишається, це посилити власну оборонну безпеку від Росії". 

Читайте також: Моравецький порівняв війну проти України з Варшавським повстанням та пояснив, чому ми повинні вистояти

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими можуть бути наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Відповіді на ці запитання та прогноз на найближчі місяці ви знайдете у статті генерал-майора Сергія Савченка "Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалося"