UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща та країни Балтії запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для громадян РФ

Однією з причин введення обмежень на в'їзд є питання безпеки.

Польща та країни Балтії з 19 вересня  запроваджують обмеження на в'їзд для російських громадян з шенгенськими туристичними візами, інформує ERR.

"Разом із Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в'їзд громадян Росії, метою яких є туризм. Сьогодні ми разом із прем'єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу. Ми вже оцінили це як необхідне", - заявила прем'єр-міністр Естонії  Кая Каллас.

За її словами, однією з причин введення обмежень на в'їзд є питання безпеки, оскільки Естонія не може контролювати всіх, хто прибуває в країну.

Читайте також: У відповідь на рішення Єврокомісії посилити візові правила для росіян Путін запропонував скасувати візи для європейців

Європейська Комісія затвердила пропозицію щодо повної зупинки угоди про спрощення візового режиму з Росією з 12 вересня.

Таким чином візовий збір збільшиться з 35 до 80 євро, а термін оформлення – до шести місяців. Кількість довгострокових та багаторазових віз сильно скоротиться, їх можуть перестати видавати взагалі.