UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща є учасницею російсько-українських перемовин — Подоляк

Участь у переговорному процесі беруть і інші країни світу.

Польща бере участь у перемовинах України та Росії. Про це розповів в інтерв'ю польському виданню Wiadomości радник президента України Михайло Подоляк.

"Негайне виведення російських військ є одним із ключових аспектів мирної угоди. Але переговори – це масштабний процес, у якому беруть участь не лише Росія та Україна. У ньому, серед інших, бере участь і Польща", - каже Подоляк.

Інші країни гарантуватимуть безпеку України та виведення російських військ з її територій. У майбутньому мирному документі, за його словами, також мають бути прописані конкретні дії у випадку агресії Росії проти України. Про такі дії, зокрема, говорив президент України Володимир Зеленський і під час зустрічі з прем’єр-міністрами Польщі, Словенії та Чехії.

На питання, чи готова Україна відмовитися від вступу до НАТО, однак натомість створити свій власний альянс, радник президента відповів: "Для нас важливий не статус, а союзники, які справді готові воювати на нашому боці. Вторгнення в Україну показало, що вся архітектура європейської безпеки повинна бути переглянута. Ми знаємо, що Путіна можна зупинити лише силою. НАТО сьогодні не має цієї сили".

Читайте також: “Коли тримають пістолет біля скроні - це не переговори" - глава МЗС Франції назвав перемовини фарсом

Раніше Михайло Подоляк розповів, що у Росії немає виразної стратегії ведення війни в Україні. Також він пояснив, яку тактику зараз використовує ворог.