UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща відмовилася бути посередником у діалозі між Януковичем та Тимошенко: немає шансів на успіх

Польський президент вважає, що потрібно приймати лише реальні пропозиції, ті, які мають шанси на успіх. За словами польського президента, щоб бути посередником, потрібно мати дві сторони, готові до діалогу, а в України цього немає.

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає недоцільним бути посередником у діалозі між командою президента України Віктора Януковича і опозицією.

В інтерв'ю виданню Wprost, розміщеному на сайті глави польської держави, відповідаючи на питання про відмову польського президента бути посередником у діалозі між українською владою і опозицією, Коморовський відповів: "Потрібно приймати реальні пропозиції, ті, які мають шанси на успіх. Щоб бути посередником, потрібно мати дві сторони, готові до діалогу. А в Україні такого немає. Багато питань прояснять осінні вибори".

За даними видання, Коморовський отримав пропозицію бути посередником у діалозі між українською владою і опозицією, однак не прийняв її. Точно так само відхилив цю пропозицію і польський уряд.

У той же час, польський президент не вважає, що у відносинах з Україною Польща не була успішною, оскільки Україна все ж демонструє певний прогрес.

"Є значний прогрес. Україна зміцнила свою суверенність та почуття національної свідомості. Нинішня влада завершила переговори в питанні, яке нещодавно здавалося мрією - угода про асоціацію з ЄС. Є очевидні перешкоди і слабкості, до них я відношу справу (екс-прем'єра України Юлії) Тимошенко, але на майбутнє України я намагаюся дивитися як на виклик геостратегічного значення", - підкреслив польський президент.

Як повідомлялося, Коморовський раніше неодноразово називав підтримку європейської інтеграції України одним з пріоритетних напрямків зовнішньої політики Польщі. !zn

Читайте також:

Польща назвала євроінтеграцію України своїм пріоритетом

Президент Польщі побоюється, що Україна піде на Схід

Керівництво Євросоюзу вважає неможливим підписання угоди про асоціацію з Україною

Коморовський закликає Януковича скасувати кримінальну відповідальність за політичну діяльність