UA / RU
Підтримати ZN.ua

Половина виборців Януковича хочуть до Європейського Союзу

Підтримка вступу України до ЄС серед виборців опозиційних політиків досягає 80%. Але і серед прихильників Янковича половина хотіли б до ЄС.

Більшість українців (53%) підтримують вступ України до Європейського Союзу, проти виступають лише 35% громадян. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

При цьому серед прихильників чинного президента України Віктора Януковича за вступ до ЄС виступають 42%, проти - 45%.

Серед виборців опозиційних політиків підтримка Євросоюзу значно вища. Хочуть вступити до ЄС 87% прихильників Олега Тягнибока, 78% - Віталія Кличка, 76% - Арсенія Яценюка, 74% - Юлії Тимошенко. І тільки 10% електорату Петра Симоненка виступають за вступ до ЄС.

На думку більшості громадян, підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом для України більш вигідне (47%), ніж вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном (34%).

Серед прихильників Віктора Януковича тільки 29% вважають асоціацію більш вигідною, ніж Митний союз, протилежної думки дотримуються 53%.

Виборці опозиційних політиків вірять у перевагу асоціації. Так вважають 85% прихильників Тягнибока . 75% - Яценюка, 73% - Тимошенко і 72% - Кличка.

82% виборців Симоненка впевнені у перевазі Митного союзу.

Опитування проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" 26 вересня - 6 жовтня 2013 року серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

За вступ України до ЄС виступають 41% громадян, за Митний союз - 35%

Більшість українців підтримують асоціацію з ЄС

В Україні знайшлося 15% громадян, які підтримали торговельну війну, розпочату Росією