UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція назвала дві версії смерті глави Білоруського дому в Україні Шишова

Зараз фахівці вивчають його спосіб життя та діяльність. 

Поліція розглядає дві версії смерті голови Білоруського дому в Україні Віталія Шишова - самогубство чи навмисне вбивство. Про це під час брифінгу заявив очільник Нацполіції столиці Ігор Клименко. 

"Слідчими перевіряють можливі версії злочину. Зокрема, вчинення самогубства або вчинення умисного вбивства з імітуванням самогубства", - заявив Клименко.

Зараз поліція вивчає спосіб життя Шишова та його діяльність. 

Читайте також: Друг Шишова про деталі його смерті: "У нього зламаний ніс"

2 серпня представники Білоруського дому в Україні повідомили про те, що під час пробіжки зник глава громадської організації Віталій Шишов. З його номера було зроблено кілька так званих "глухарів" (дзвінок, який скидають відразу ж після відповіді на нього), після цього зв'язок з ним зник.

Вранці 3 серпня Віталія Шишова знайшли повішеним в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. На місці події знайшли мобільний телефон та особисті речі лідера БГУ, правоохоронці вилучили їх. Справу відкрили за статтею 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство.

Після цього журналіст Христо Грозєв зазначив, що Bellingcat будуть розслідувати вбивство Шишова. Він вважає, що це не самогубство.