UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

Причина - дії Росії поблизу українського кордону. 

Сьогодні, 2 березня,відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Про це  повідомляє джерело ZN.UA.

За даними LIGA.net, яке посилається на джерела в ОП, наразі в Білому домі з'ясовують, про які деталі буде повідомлено ЗМІ. 

Як повідомляло Politico, пришвидшити цю розмову адміністрацію Джо Байдена змусили останні військові маневри Росії біля українських кордонів. Вони не на жарт стривожили команду Байдена. 

Там додали, що українська сторона наголошувала на важливості проведення цієї розмови впродовж останніх кількох тижнів. Зокрема й під час переговорів глави ОП Андрія Єрмака та радника президента США по нацбезпеці Джейка Саллівана. 

Читайте також: У разі ескалації в Донбасі США не залишать Україну наодинці з Росією - Пентагон

Американське видання The Washington Post раніше опублікувало матеріал, у якому пояснило, чому телефонна розмова президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена так довго не відбувалася. Журналісти відзначають, що відкладаючи телефонну розмову, адміністрація Байдена спонукала офіційний Київ боротися з корупцією і позбутися від впливу Коломойського.

Раніше джерела ZN.UA в Офісі Зеленського повідомляли про те, що главу держави відсутність дзвінка вельми нервувала.