UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Політичний тиск і розправа в чистому вигляді": мер Броварів прокоментував напад на свій будинок

Сапожко вважає, що в його будинок увірвалися з метою залякати і змусити зняти кандидатуру з виборів.

Міський голова Броварів Ігор Сапожко, в будинок якого напередодні увірвалися невідомі, назвав напад на нього політичним тиском та спробою залякати і змусити зняти свою кандидатуру з виборів. Про це він написав у Facebook.

За його словами, вчора о пів на десяту вечора група з п'яти озброєних чоловіків увірвалася в його будинок, де в цей час перебувала його родина.

"Переконаний, що це не просто грабіж з метою заволодіти майном. Я сприймаю цей факт як політичний тиск і розправу в чистому вигляді, з метою залякати і змусити мене зняти свою кандидатуру з виборів", - написав Сапожко.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 187 (розбій) КК.

"Не дивлячись на жахи, які пережила моя родина, я хочу запевнити, що залякати мене не вдасться", - підкреслив він.

У свою чергу, голова Асоціації міст Віталій Кличко закликав відкрито розслідувати справу про напад та побиття Ігоря Сапожка.

"Правоохоронці повинні встановити і те, чи були такі дії зловмисників спробою політичного тиску на Сапожка напередодні місцевих виборів в Броварах, де Ігор Сапожко балотується на пост мера міста", - сказав він в коментарі "Українській правді".

Читайте також: СБУ інсценувала напад на депутата "Слуги народу" Ананченка

Нагадаємо, увечері 21 грудня невідомі увірвалися в будинок міського голови Броварів Ігоря Сапожка та побили його. За даними ЗМІ, погрожуючи фізичною розправою, зловмисники забрали у Сапожка гроші й прикраси і зникли в невідомому напрямку.

За словами прессекретарки поліції в Київській області Вікторії Грохольської, потерпілий має невеликі синці на руках, він звертався за медичною допомогою, але його травми не вимагають госпіталізації.

25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. Під час першої спроби обрати міського голову, чинний мер Броварів Ігор Сапожко отримав 44,07% голосів, а на другому місці опинився кандидат від "Слуги народу" Дмитро Ратніков з результатом 13,37%.

Незабаром стало відомо про те, що в Броварах були пронумеровані виборчі бюлетені, що вказує на умисне порушення таємниці голосування та права на вільне волевиявлення при проведенні місцевих виборів 25 жовтня. Виявилося, що "пронумеровані" бюлетені друкувалися в друкарні, пов'язаній з кандидатом на посаду Броварського міського голови і першим номером виборчого списку від "Слуги народу" Дмитром Ратникова.

Пізніше Київський окружний адміністративний суд за позовом кандидата в мери Броварів від "Голосу" Андрія Саука визнав вибори міського голови такими, що не відбулися. Суд також зобов'язав територіальну виборчу комісію провести повторне голосування.