UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки Україна не переможе, ніхто не буде у безпеці – голова МЗС Литви

«Україна платить за контрнаступ своєю кров'ю, а ми лише оплачуємо рахунки».

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс закликав союзників продовжувати підтримувати Україну у війні проти Росії. Він попередив, що «поки Україна не переможе, ніхто не буде у безпеці».

Такі слова високопоставленого литовського чиновника цитує CNN.

«Якщо Україна не зможе перемогти Росію і повернути свої території, то це означатиме нову геополітичну реальність для всіх. Не тільки для України, не тільки для Литви і тих, хто межує з Росією, але, по суті, кожна країна тепер повинна переосмислити, де і як вона буде жити, якщо Україна не зможе перемогти», - наголосив міністр.

Читайте також: Головнокомандувач Збройних сил Британії: Україна тримає ініціативу та просувається у межах контрнаступу

Україна визнає, що контрнаступ просувається не так швидко, як очікувалося. Водночас Ландсбергіс зауважив, що союзники «повинні бути терплячими», підкресливши, що «це дуже важка війна» і Україна потребує більше зброї.

«Вони платять за контрнаступ своєю кров'ю, життями своїх людей. Ми лише оплачуємо рахунки. Тому я не думаю, що морально правильно очікувати, що вони будуть діяти швидше, або критикувати їх за те, що вони не досягають тих цілей, які, на нашу думку, повинні бути досягнуті. Вони роблять все, що можуть, і я повністю вірю, що вони можуть перемогти», - підсумував очільник МЗС Литви.

Читайте також: У Пентагоні оцінили хід контрнаступу та використання ЗСУ західної техніки

Нагадаємо, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, коментуючи український контрнаступ, заявила, що у Сполучених Штатах вражені прогресом ЗСУ. Вона додала, що «контрнаступ йде кілометр за кілометром, але Штати вражені досягнутим прогресом, особливо на півдні".