UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко отримав офіційний статус потерпілого

Юрій Луценко отримав офіційний процесуальний статус потерпілого. Справу порушено за ч. 2 ст. 365.

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко дав перші свідчення щодо свого побиття і подій у ніч з 10 на 11 січня у Святошинському районі столиці. Про це заявила народний депутат України від партії "Батьківщина" Ірина Луценко на прес-конференції у понеділок, 13 січня.

"Сьогодні слідчий брав свідчення", - заявила Ірина Луценко. За її словами, це були перші свідчення колишнього міністра. Також депутат додала, що сьогодні і вона дала свідчення слідчому.

Разом з цим, адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін зазначив, що його клієнт сам виявив бажання дати свідчення у справі. Також Фомін зазначив, що Юрій Луценко сьогодні отримав офіційний процесуальний статус потерпілого. Адвокат нагадав, що справу порушено за ч. 2 ст. 365.

Ірина Луценко також повідомила, що стан здоров'я екс-міністра сьогодні трохи покращився порівняно з вчорашнім днем. "Станом на вчора - погано... сьогодні трохи легше", - заявила вона.

За її словами, Юрій Луценко продовжує перебувати в палаті реанімаційного відділення. Нардеп зазначила, що він весь час лежить у ліжку, "ходить у туалет". "Чоловік у реанімації та інтенсивній терапії", - зазначила Ірина Луценко.

- Міліція заперечує побиття Луценка

При цьому вона додала, що за прогнозом лікаря Юрій Луценко повинен пробути у реанімації мінімум тиждень.

Ірина Луценко також зазначила, що її чоловік час інциденту був тверезий. "Ніхто не був п'яний, ніхто не був напідпитку", - зазначила вона і додала, що екс-міністр вживає лише засіб від болю у горлі, який містить у своєму складі спирт.

Як повідомлялося, за інформацією ЗМІ про застосування сили працівниками "Беркут" біля Києво-Святошинського суду, а також щодо отримання тілесних ушкоджень Юрієм Луценком на проспекті Перемоги, 109, прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

У ніч на суботу на проспекті Перемоги у Києві, де активісти Автомайдану блокували автобуси з бійцями "Беркута", постраждав Юрій Луценко. Його госпіталізовано до однієї зі столичних клінік після цього зіткнення, він перебуває в реанімації.

Стан його здоров'я, за попереднім висновком лікарів, середньої тяжкості, у нього закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, рвана рана, забої, синці. !zn

Читайте також:

Три лідери опозиції вважають побиття Луценка замахом на вбивство

"Майдан" вимагає від Лутковської дати оцінку діям міліції Києво-Святошинського суду

Чечетов заявив, що "Беркут" вночі в Києві "діяв в дусі європейської демократії"