UA / RU
Підтримати ZN.ua

По центру Москви маршем пройшли 20 тис. російських націоналістів (ВІДЕО)

Російські націоналісти вперше пройшли по центру Москви. «Російський марш» пройшов без особливих пригод, поліція затримала 25 осіб зі свастикою, а після завершення акції націоналісти напали на антифашистів у метро.

У неділю, 4 листопада, в Москві відбувся «Російський марш», приурочений до Дня народної єдності. Вперше за чотири роки хода пройшла не в Любліно, а по набережних центра міста. Акція та місце її проведення були узгоджені з московською владою.
Організатори «Російського маршу» оцінили чисельність учасників акції в 20 тис. людей. «Сьогодні вийшло 20 тисяч, але скоро вийде сто, а потім мільйон», - заявив один з лідерів об'єднання «Русские» Олександр Бєлов зі сцени в ході мітингу.
Хода відбулася по Кадашевській, Якиманській та Кримській набережних і завершилася мітингом навпроти будівлі «Центрального будинку художників» (ЦДХ).

Поліція затримала біля станції метро «Третьяковська» 25 людей у чорних шинелях з нацистською символікою.
Після завершення «Російського маршу» націоналісти напали на антифашистів, які повинні були почати свою акцію. За повідомленнями очевидців, націоналісти вибігли з вагонів метро і почали бити антифашистів прямо на пероні. Дочекавшись наступного поїзда, натовп забіг у вагон і зник, поліція нікого затримати не встигла.
«Російські марші» пройшли 4 листопада і в інших містах Росії. Найбільші акції пройшли в Новосибірську, Красноярську, Самарі, Нижньому Новгороді, Кірові - організатори заявили про більш ніж 300 учасників на кожній з акцій. !zn
Читайте також:
На «Російський марш» в Москві вийшли кілька тисяч націоналістів
Більше половини росіян не відчувають себе єдиною нацією
У Росії до річниці початку війни видали двотомник про українських націоналістів
Росія опублікує документи про українських націоналістів, голодомор і архів Сталіна