UA / RU
Підтримати ZN.ua

План перемоги України складається з чотирьох пунктів, ще один знадобиться після війни — Зеленський

Перемогою президент вважає "бути дуже сильними й бути готовими до сильної дипломатії".

Президент Володимир Зеленський покаже план перемоги України лідеру США Джо Байдену та кандидатам у президенти Дональду Трампу та Камалі Гарріс. У інтервʼю Фаріду Закарії він заявив, що план складається з чотирьох пунктів та ще одного, який потрібен буде після війни.

"Я підготував декілька пунктів. Чотири з них — основні пункти. Плюс один, який нам потрібен після війни… Мова про безпеку. Мова про геополітичне місце для України. Мова про дуже сильну військову підтримку, яка має бути доступною для нас. І про те, що ми маємо вільно вирішувати, як використовувати ту чи іншу річ. Мова йде про рішення щодо економічної підтримки, але які, гадаю, будуть цікавими", — заявив Зеленський.

Читайте також: У Зеленського прокоментували готовність до локальної заморозки війни

За словами Зеленського, перемога для України означає "бути дуже сильними й бути готовими до сильної дипломатії". Він додав, що готовий до пропозицій з боку команди Байдена.

Також Зеленський заявив, що багато рішень залежать від Конгресу Сполучених Штатів, тому план перемоги презентують й конгресменам. Після цього, за словами президента, "ми готові поділитися ним із рештою".

Раніше Зеленський заявляв, що план перемоги України “залежатиме від рішення Байдена, а не Путіна”. За його словами, цей план є стратегічним та має підштовхнути Путіна думати, як завершити війну.