UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков прокоментував переговори у Гомелі та перспективу членства України в ЄС

Вже без колишнього запалу та ультиматумів.

Прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков виступив перед журналістами, відповівши на запитання щодо «ситуації в Україні», як російська пропаганда називає вторгнення до нашої країни.

За словами Пєскова, Росія продовжує вважати Володимира Зеленського легітимним президентом України. Хоча ще восени британська та американська розвідка повідомляли про підготовку РФ плану щодо утвердження у Києві проросійської влади.

З початком повномасштабного вторгнення ця загроза не зникла, вважають в офісі президента України.

Спікер Кремля також уточнив, що розмова президентів Владіміра Путіна та Володимира Зеленського поки що не планується.

Щодо переговорів Росії та України в білоруському Гомелі, то «Кремль в курсі перебігу переговорів, але оцінки давати ще рано».

Пєсков також прокоментував готовність прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Каріма Хана розпочати розслідування за фактами воєнних злочинів РФ в Україні. «Підстав для відкриття проти Росії справи в Гаазі немає», - заявив він.

Речник президента РФ також відреагував на підписання Зеленським заявки на членство України у Європейському Союзі.

«Євросоюз – не військовий блок, тому заявка України на вступ до ЄС не має відношення до стратегічної безпеки Росії», - додав Пєсков.

Зазначимо, на переговорах у Гомелі однією з вимог миру з Україною РФ висувала повну нейтральність нашої країни та відмову від вступу до будь-яких об'єднань та блоків.

І, певна річ, Пєсков не став уточнювати дані про втрати російської армії з початку вторгнення в Україну. Їх у нього «нєт».