UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков про нові переговори Байдена та Путіна: "Можна лише вітати"

Та у РФ, як завжди, є умова. 

Прессекретар господаря Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що нова розмова президентів США Джо Байдена та РФ Владіміра Путіна дійсно може відбутися. Та спершу Кремль хоче отримати письмову відповідь на пропозиції щодо "гарантій безпеки", повідомляє "Інтерфакс"

"Ми не відкидаємо чергового спілкування двох президентів. Ми вважаємо, що в будь-якому випадку таке спілкування можна лише вітати, воно корисне для обох держав, - сказав Пєсков. - Ми також не виключаємо, що після того, як нам вдасться ознайомитися з вищезгаданими документами, глави держав вважатимуть за доцільне зв'язатися одне з одним і обговорити".  

Читайте також: У Москві прокоментували відмову Заходу щодо надання "гарантій безпеки"

Учора заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що замість отримання від НАТО гарантій нерозширення на схід, яких вимагала Москва під час переговорів минулого тижня, РФ може погодитися на юридичне зобов'язання США не голосувати за вступ нашої країни в Альянс. Він також зазначив, що Захід повинен відмовитися він підсумків Бухарестського саміту 2008 року. Саме тоді Україні та Грузії пообіцяли вступ в НАТО. 

Тим часом Північноатлантичний альянс готує власні пропозиції щодо "гарантій безпеки" в Європі. Невдовзі письмові пропозиції надішлють Росії.

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях Сергія Корсунського "Ультиматум Путіна і переговори Росія–США: чи здадуть Україну" та Олексія Іжака "Чи відведе Путін війська від України після переговорів зі США?" у ZN.UA.