UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков підтвердив, що "пряма трансляція" засідання Радбезу РФ — запис

Виходить, що ватажки бойовиків закликали Путіна визнати так звані "Л/ДНР" через кілька годин після того, як він вже це зробив.

Прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков підтвердив, що вчорашня "пряма трансляція" засідання Радбезу РФ, де обговорювали питання визнання так званих "Л/ДНР", насправді є відеозаписом. Як інформує "Медуза", він зазначив, що не було плашок "прямий ефір", проте "деяким провладним ЗМІ про це, мабуть, не повідомили". 

"Це ж було екстраординарне засідання Ради безпеки, і президент його скликав у зв'язку з екстраординарною ситуацією у двох республіках. Було надзвичайно важливо показати всю аргументацію глави держави, аргументацію членів Радбезу, їхню точку зору з цих дуже важливих питань", - сказав натомість Пєсков, назвавши засідання Радбезу "безпрецедентною відкритістю". 

Ймовірно, запис засідання розпочався після 12:00 за московським часом, а закінчився - до 14:00. Тоді як ватажки "Л/ДНР" закликали Путіна визнати квазіформування лише о 15:40, тобто через півтори години після того, як запис був записаний. 

Варто зауважити, що ще під час "трансляції" засідання глядачі помітили дивні речі. Під час виступу очільника російського Міноборони Сергія Шойгу, який виступав практично в кінці, в кадр потрапив його годинник, стрілки якого показували 13:45 за Москвою. Водночас на відео, де Путін підписує так званий "указ" про визнання "Л/ДНР", його годинник показує 12:15. 

Читайте також: Сепаратисти Пушилін та Пасєчнік заздалегідь підготували відеозвернення про евакуацію, які опублікували тільки зараз — Єнін

Учора президент Росії Владімір Путін офіційно визнав "суверенітет" ним же створених та керованих терористичних воєнізованих угруповань "ДНР" та "ЛНР". Формулювання підписаного тексту мають ризики, які можуть бути використані Кремлем для розв'язання "виправданого" масштабного наступу на територію України. 

Аналіз нових геополітичних реалій гарячими слідами — у статті Тетяни Силіної "Визнання ЛНР/ДНР": перемога чи програш Путіна і що це означає для України?".