UA / RU
Підтримати ZN.ua

П'ятий пакет санкцій проти Росії: ембарго на постачання нафти не буде — Кулеба

Запровадять деякі економічні санкції та обмеження для осіб, причетних до агресії та скоєння військових злочинів.

У п'ятому пакеті санкцій проти Росії будуть запроваджені обмеження проти фізосіб, які стосуються війни проти України та скоєння військових злочинів, а також деякі економічні санкції. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«П'ятий пакет справді готується. Щоправда, є держави, які закликають не поспішати з його ухваленням. Ми активно із цими державами працюємо, пояснюємо їм, що це неприпустима позиція. Я переконаний, що п'ятий пакет буде, він міститиме додатковий перелік осіб, які причетні до російської агресії, до скоєння військових злочинів та які будуть заведені під санкції. І він також передбачає певні економічні санкції», — сказав Кулеба.

Щоправда, через опір окремих держав Євросоюзу не буде запроваджено ембарго на постачання російської нафти та газу на ринок ЄС.

«Втім, там будуть інші економічні речі, які наразі фіналізуються. І ми обов'язково цей п'ятий пакет теж дотиснемо. Зрештою, газ із нафтою теж дотиснемо, але це просто займе додатковий час», — наголосив Кулеба.

Читайте також: Корисні посилання, які можуть допомогти розібратися в економіці України, світових настроях та санкціях проти РФ

Раніше повідомлялося, що сьогодні на санкції Європейського союзу проти Росії чекати не варто. Однак це може статися вже найближчими днями чи тижнями.