UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пивоварський не відкликав свою заяву про відставку

Заява Пивоварського про відставку досі лежить в Раді. Депутати можуть його звільнити в будь-який момент.

Пивоварський пішов у відпустку, а не у відставку

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський не відкликав свою заяву про відставку, яке подав ще 11 грудня, і Верховна Рада може звільнити його в будь-який момент, повідомили в прес-службі міністерства.

"Заяву про відставку міністра інфраструктури знаходиться у Верховній Раді з моменту його подання в грудні 2015 року", - заявили "Укрінформу" у Мінінфраструктури у середу, 16 березня.

У той же час у відомстві офіційно підтвердили, що Пивоварський взяв відпустку на місяць з 16 березня по 15 квітня. Однак у прес-службі стверджують, що міністр поки не має наміру йти у відставку, як повідомили раніше сьогодні деякі ЗМІ. Після відпустки Пивоварський повернеться на робоче місце, якщо за цей час Рада не прийме рішення про відставку міністра або уряду.

"Якщо уряд не буде відправлено у відставку і заява міністра про відставку не буде розглянута Верховною Радою, Андрій Пивоварський, звичайно, продовжить свою роботу на посаді міністра після закінчення відпустки", - зазначили в міністерстві.

Читайте також: Пивоварський озвучив умови, на яких він погодився залишитись у Кабміні

Нагадаємо, в кінці 2015 року Пивоварський заявив про намір піти у відставку з посади міністра інфраструктури. Він пояснив, що це рішення заплановане і не є спонтанним. У той же час, Пивоварський назвав нереформовану бюрократичну систему і низькі зарплати членів своєї команди головними причинами рішення піти з Мінінфраструктури.

Проте менш ніж через місяць, після скандальної заяви Айвараса Абромавичуса, Пивоварський разом з міністрами аграрної політики Олексієм Павленко, охорони здоров'я Олександром Квіташвілі та інформаційної політики Юрієм Стецем 4 лютого відкликали подані раніше заяви про відставку з метою показати єдність нинішнього уряду. У той же час міністри висунули ряд умов, у залежність від виконання яких вони згодні продовжити роботу в уряді.

Перед цим Пивоварський дав інтерв'ю інтерв'ю DT.UA, в якому розповів про перспективи розвитку галузі і складнощі у роботі міністерства.