UA / RU
Підтримати ZN.ua

Північна Корея пригрозила США новими ракетами

Північна Корея заявила, що володіє ракетами дальнього радіусу дії, які здатні досягти території США. Напередодні Сполучені Штати дозволили Південній Кореї втричі збільшити дальність пуску балістичних ракет - до 800 км, і заява Пхеньяну, очевидно, стала реакцією на це рішення.

Північна Корея має міжконтинентальні балістичні ракети, які можуть уражати цілі не тільки на Корейському півострові, але і в Японії, на острові Гуам у Тихому океані і навіть на території самих США. Про це повідомило державне інформаційне агентство ЦТАК. Щоправда, конкретні технічні параметри ракет не уточнюються.

Таку заяву Пхеньян зробив у відповідь на вчорашню новину з Південної Кореї. Сеул підписав зі Сполученими Штатами угоду, за якою тепер може розробляти балістичні ракети збільшеної дальності з радіусом дії до 800 кілометрів. Такі боєголовки в разі необхідності здатні накрити всю територію КНДР. Щоправда, влада Південної Кореї підкреслює, що розробка озброєнь носить превентивний характер, її мета - запобігти провокаціям з боку північних сусідів.

"У світлі того, що південнокорейські маріонетки планують удар по північній території КНДР, армія і народ республіки будуть підвищувати боєготовність у відповідь на ворожу політику Південної Кореї і Сполучених Штатів", - заявив офіційний представник Державного комітету оборони республіки.

За даними південнокорейських ЗМІ, балістична ракета "Тепходон-2", що розробляється в КНДР, має, як вважають, дальність польоту понад 6700 км, що дозволяє їй долетіти до деяких районів Аляски. Щоправда, нещодавня спроба її випробувального запуску в КНДР завершилася невдачею. !zn

Читайте також:

Північна Корея відновила роботи на експериментальному реакторі

КНДР може провести третє випробування ядерної зброї у найближчий тиждень, - США

КНДР пообіцяла «не залишити від Сеула каменю на камені»

КНДР заявила про розширення ядерної програми