UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Питання в феномені меншовартості", — Зеленський каже, що на його рішення ніхто не впливає

За словами президента, українцям "завжди хочеться думати, що є якийсь великий дядько (за межами України - ред.), який керує Україною".

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в четвер, 20 травня, заявив, на його рішення, які, зокрема, стосуються санкцій проти кримінальних авторитетів та закону проти олігархів, ніхто "згори" не впливає. 

"Ми розуміємо, де зараз Медведчук, ми розуміємо, що з Коломойським… Питання в феномені нашої меншовартості. Ми завжди думаємо, що хтось приїхав, що президент США Байден відправив держсекретаря і вони мені сказали, щоб я через РНБО вводив санкцій проти тих чи інших кримінальних авторитетів,  щоб я запровадив закон проти олігархів... І це питання меншовартості. Нам завжди хочеться думати, що є якийсь великий дядько (за межами України - ред.), який керує Україною. Так було. При мені так не буде", - сказав президент. 

При цьому Зеленський заявив, що результат його діяльності очевидний.

"Є результат. Я вважаю, що він є. Якщо ви не бачите результат, то потрібно слідкувати за ним, а не за машинами. Коли вини виїжджають з дому президента, і коли приїжджають на роботу", - відповів Зеленський на запитання журналіста про те, чи став за ці два роки президент Зеленський частиною олігархічної системи.

Читайте також: Зеленський: В Україні закінчується "епоха Медведчука"

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен приїжджав в Україну з дипломатичним візитом 5-6 травня.  Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумком зустрічі з Блінкеном заявив, що його візит є вагомим внеском у безпеку і успіх держав і всього євроатлантичного простору.